Home » Activitati » Proiectul Educativ „ECOMAT-matematică aplicată în economie”

 
 

Proiectul Educativ „ECOMAT-matematică aplicată în economie”

 
 

Proiectul Educativ „ECOMAT-matematică aplicată în economie”


Proiectul a fost iniţiat şi coordonat de către prof. Mureşan Mihaiela de la Colegiul Economic ”Iulian Pop” din Cluj-Napoca, prof. Şuba Ileana de la Colegiul Economic „Gheorghe Dragoş” din Satu Mare şi prof. Bumbu Silvia de la Liceul cu Program Sportiv din Bistriţa.
Pe parcursul anului şcolar, activităţile proiectului s-au defăşurat conform planificării. Proiectul s-a finalizat cu activitatea nr.4: Concursul.
Ediţia a III-a a concursului „ECOMAT-matematică aplicată în economie” a avut loc la Liceul cu Program Sportiv Bistriţa, în perioada 25-27 aprilie 2014.
Au participat 125 elevi din 8 judeţe: Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Mureş, Hunedoara. Şcolile participante au fost: Colegiul Economic”Gheorghe Dragoş” Satu-Mare, Colegiul Economic ”Iulian Pop” Cluj-Napoca, Colegiul Economic ”Arsenie Cosma” Oradea, Colegiul Economic ” Nicolae Titulescu” Baia-Mare, Liceul cu Program Sportiv Bistriţa, Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Beclean, Colegiul Tehnic Infoel Bistriţa, Colegiul Nţional ”Andrei Mureşanu” Bistriţa, Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, Colegiul Tehnic ”Ioan Ciordaş” Beiuş, Colegiul Economic ”Emannuil Gojdu” Hunedoara, Coleciul Economic ”Transilvania” Târgu Mureş. Preşedintele de onoare al concursului a fost prof. univ. dr. Duca Dorel de la Facultatea de Matematică -Informatică a Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca. Invitaţi prezenţi : conf. univ. dr. Eugenia Duca de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, inspector şcolar pentru matematică prof. Pop Cristian la Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, inspector şcolar general prof. Mihai Mureşan şi inspector şcolar pentru educaţie permanentă prof. Monica Buboly de la ISJ Bistriţa-Năsăud, director CCD BN prof. Chilom Iuliana, directorii LPS Bistriţa, părinţi, reprezentanţi mass-media.
Finanţarea activităţii a fost asigurată de către Primăria Municipiului Bistriţa (cazare şi masă) iar premiile au fost acordate din sponsorizări.
Activitatea a debutat, în data de 25 aprilie cu primirea, cazarea loturilor de elevi şi profsori participanţi la concurs. Au urmat: deschiderea în sala festivă a LPS, şedinţa tehnică pentru stabilirea comisiilor de întocmire a subiectelor şi de evauare. În 26 aprilie a fost proba scrisă a concursului urmată de corectarea lucrărilor, soluţionarea contestaţiilor, ierarhizarea concurenţilor după notele obtinute, festivitatea de premiere. Premianţii au primit diplome, medalii şi premii. Fiecare elev şi profesor a primit diplomă de participare.
După proba scrisă, loturile de elevi însoţite de elevi ai şcolii gazdă au vizitat obiectivele turistice din oraş. Ziua s-a încheiat cu o ieşire, in grup, pe Pietonalul “Liviu Rebreanu”.
Inchiderea oficială a concursului s-a făcut în 27 aprilie.
Proiectul a fost mediatizat în presa locală din oraşele Bistriţa, Satu Mare, Zalău. S-a întocmit portofoliul concursului. S-a creat grupul Ecomat pe o reţea de socializare. Aici s-au postat filmul concursului, poze, discuţii,. Au fost aplicat chestionare elevilor şi profesorilor participanţi. În urma interpretării rezultatelor au fost stabilite acţiunile pentru anul viitor. Cu sprijinul CCD BN a fost editată revista cu subiecte, rezultate şi impresii. Rezultatele elevilor au fost publicate pe paginile web şi în reviste ale şcolilor participante.
O aprecie făcută de către prof. Crina Bercovici de la Colegiul Tehnic ”Ioan Ciordaş” Beiuş:
Eleganță+Creativitate+Organizare+Meticulozitate+Atractivitate+Tinerețe =ECOMAT
Eleva Curean Mihaela de la Liceul cu Program Sportiv Bistriţa a scris pe o reţea de socializare: “Acest concurs a fost o experienţă notabilă pentru toţi elevii, aşa cum a fost şi pentru mine. El m-a ajutat să îmi aprofundez cunoştinţele în studiul matematicii şi al economie, să leg prietenii cu elevi de la Colegii Economice din oraşe ale Transilvaniei.”
Coord. prof. Bumbu Silvia Director LPS Bistriţa, prof. Pop Augustin

Comments are closed

Sorry, but you cannot leave a comment for this post.