Home » Activitati » Proiecte înscrise în Calendarul Activităţilor Educative Judeţene

 
 

Proiecte înscrise în Calendarul Activităţilor Educative Judeţene

 
 

          Stai departe de tentaţii!

domeniul: educaţie civică – voluntariat

activitatea principală: concurs – cros antidrog

5 Raport Stai departe de tentatii

Literatura dincolo de programele şcolare

domeniul: cultural artistic

activitatea principală: simpozion pentru elevi

 

4. raport Literatura dincolo

Inviaţie la teatru

domeniul: cultural artistic, teatru

activitatea principală: festival

 

Bucură-te de viaţă prin sănătate

domeniul: proiect social


afis
ACTIVITATEA 1: noiembrie –decembrie 2014 – „ Mâncăm pentru a trăi sau trăim pentru a mânca?

Această activitate a avut menirea de a-i învăţa pe elevi relaţia dintre alimentaţie şi sănătate, fiind astfel capabili să ia decizii care le vor afecta în bine sănătatea.

S-au sondat opiniile elevilor și părinților prin chestionare aplicate acestora (pentru 60 elevi și 10 părinți) despre efectele alimentaţiei asupra randamentului şcolar; au fost realizate colaje, desene, afișe, de către elevii claselor VI –VII privind alimentele sănătoase și efectele consumării lor; elevii de liceu ai claselor de turism (IX-XII) organizați în grupe de 3-4 elevi, au preparat acasă, meniuri bazate pe ingrediente bio și le-au expus în sala festivă a școlii, invitând elevi și profesori din școală să consume preparatele dar și să vizioneze etapele de realizare a preparatelor prin imagini, poze, filme înregistrate de ei.

 

Coordonatori proiect: prof. Violeta Cristurean si prof. Dana Harpa

 

Comunicat

 

Privind desfășurarea activității principale din cadrul proiectului „Bucură-te de viață prin sănătate”cuprins în CAEJ pe anul 2015

 

Liceul cu Program Sportiv Bistrița în colaborare cu Colegiul Economic Năsăud și Școala Gimnazială ,,Tiberiu Morariu” Salva, organizează în 6 aprilie 2015 jocuri sportive de fotbal, handbal și volei. Activitatea numită “Sportul-un atu al sanătății”, se derulează în cadrul proiectului „Bucură-te de viață prin sănătate”cuprins în CAEJ pe anul 2015.

Activitatea promovează sportul ca o alternativă în menținerea sănătății, încurajand elevii să participe la jocuri sportive pe diverse ramuri – fotbal, handbal, volei.

Se vor forma echipe de elevi/ramuri sportive/vârstă /școli, în urma înscrierii elevilor în fiecare școală. În afara școlii organizatoare, fiecare școală poate participa cu câte o echipă /ramură sportivă. Fiecare scoala se poate inscrie la LPS pana in 30 martie 2015 – adresa mail: bistritalps@yahoo.com.

Activitatea se va desfășura în sălile de sport și terenurile de la LPS.

 

 

Coordonator LPS

Prof. Violeta Cristurean

 

Activitatea nr.3: “Sportul-un atu al sanătății”

 

Liceul cu Program Sportiv Bistrița în colaborare cu Colegiul Economic Năsăud și Școala Gimnazială ,,Tiberiu Morariu” Salva, au organizat în 6 aprilie 2015 jocuri sportive de fotbal, handbal și volei. Activitatea numită “Sportul-un atu al sanătății”, s-a derulat în cadrul proiectului „Bucură-te de viață prin sănătate” cuprins în CAEJ pe anul 2015.

Activitatea promovează sportul ca o alternativă în menținerea sănătății, încurajand elevii să participe la jocuri sportive pe diverse ramuri – fotbal, handbal, volei.

Printr-un comunicat (expus și pe site-ul LPS), s-a adus la cunoștință elevilor și cadrelor didactice, activitatea de întreceri sportive la care elevii din județ pot participa în 6 aprilie 2015;

Elevii s-au înscris în echipe de handbal, volei sau fotbal prin depunerea unui bilet cu numele, prenumele și clasa, în urne construite de elevele voluntare din clasa a X-a E, urne aflate în sala nr.27 –etaj I , corp A;

Colegiul Economic Năsăud , Școala Gimnazială ,,Tiberiu Morariu” Salva, Colegiu Național “Andrei Mureșanu”, și-au anunțat prezența (prin mail) prin înscrierea cu echipe de elevi la handbal și fotbal.

S-au format echipe de elevi/ramuri sportive/vârstă /școli, în urma înscrierii elevilor în fiecare școală.

În prezența profesorilor de sport de specialitate ca și arbitrii s-au desfășurat meciurile de fotbal, handbal și volei, s-a stabilit un clasament în funcție de vârstă, sex;

Echipele au fost premiate, prin diplome în prezența elevilor din școlile prezente. Au fost premiați:

  • volei – 3 echipe de băieți – liceu;
  • handbal – fete – 3 echipe de gimnaziu și 3 echipe –liceu
  • handbal – băieți – 3 echipe –liceu
  • fotbal – băieți – 3 echipe de gimnaziu și 3 echipe –liceu

Profesorii participanți au primit adeverințe în calitate de coordonator/însotitor/responsabil/colaborator.

 

1.jpg234657891011

 

3 .raport proiect – sanatate 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed

Sorry, but you cannot leave a comment for this post.